Ouder- en gezinsbegeleiding

 

In de loop van de jaren nam in het algemeen de kennis hoe kinderen en jongeren met autisme te begeleiden, flink toe. Maar wat blijft: autisme is een complexe stoornis waardoor de ontwikkeling van het kind anders verloopt. De hersenen functioneren anders en dat kun je merken in het gedrag van het kind.

 

Geen twee kinderen met autisme zijn gelijk. Aan het ene kind zie je meteen dat er iets aan de hand is, terwijl het andere kind op het eerste gezicht amper opvalt. De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Ook reacties uit de omgeving kunnen verwarring geven. Omdat het gedrag zo wisselend kan zijn, kan er getwijfeld worden aan de diagnose. Het kan een opluchting zijn om deze zaken te bespreken met iemand met kennis en ervaring.

 

Ik ga met u op zoek naar mogelijke aanpassingen waardoor een kind met autisme beter kan functioneren. Maar ook naar mogelijkheden om anders tegen een situatie aan te kijken, een ander kader te zoeken. Anders kijken naar een kind is een insteek die kan leiden tot anders handelen en communiceren. De begeleiding is met name gericht op u als ouder, waardoor u in staat bent om veranderingen door te voeren.

Neem contact met me op

Neem contact met me op

Marloes de Rijk

Mathenessehof 36

4834 EM Breda

 

Marloes op LinkedIn

KvK: 17250961

AGB-code praktijk: 98101957

SKJ: 110012755

Lid van de beroepsvereniging BPSW.

Aangesloten bij:

Stel gerust een vraag:

E-mail Marloes de Rijk

Tel. 06 - 510 676 42

Privacy Policy