Begeleiding voor kinderen en jongeren

 

Kinderen met een autismespectrum stoornis ontwikkelen zich anders. Op sommige gebieden kan er sprake zijn van een vertraagde ontwikkeling, terwijl het kind zich op andere gebieden juist vlot ontwikkelt. Soms is het nodig een extra stimulans te geven op het gebied van bijvoorbeeld sociale vaardigheden, zelfstandigheid of vrijetijdsbesteding.

 

De overstap van basis- naar voortgezet onderwijs kan voor een kind behoorlijk ingrijpend zijn. Was de basisschool nog overzichtelijk en veilig, op het voortgezet onderwijs komt er veel meer op hen af. Huiswerk maken, plannen én daadwerkelijk uitvoeren, het vele ‘moeten’: dat kan flinke problemen geven. Ook daarbij kan extra ondersteuning helpen.

 

Kinderen en jongeren zitten vaak zelf ook met vele vragen. Ze merken dat ze ‘anders’ zijn, willen gewoon mee doen maar dat lukt niet goed. Ze krijgen te horen dat ze een autisme spectrumstoornis hebben, maar wat is dat dan?

In begeleidingsgesprekken kan dit verder onderzocht worden: wat betekent dat voor dit kind, deze jongere. Wat zijn de moeilijkheden, maar vooral ook: wat zijn de sterke kanten, waar liggen de kwaliteiten van het kind. Zaken die goed gaan worden besproken, om het zelfvertrouwen mede te versterken. Ik probeer in een positieve sfeer samen te zoeken naar werkbare afspraken, met begrip voor de problemen én met de nodige humor.

Neem contact met me op

Neem contact met me op

Marloes de Rijk

Mathenessehof 36

4834 EM Breda

 

Marloes op LinkedIn

KvK: 17250961

AGB-code praktijk: 98101957

SKJ: 110012755

Lid van de beroepsvereniging BPSW.

Aangesloten bij:

Stel gerust een vraag:

E-mail Marloes de Rijk

Tel. 06 - 510 676 42

Privacy Policy