Achtergrond en visie

 

Jarenlang werkte ik in het speciaal onderwijs. Als groepsleerkracht en, na het afronden van de studie Orthopedagogiek en Leerstoornissen aan de Hogeschool Katholieke Leergangen (nu Fontys), als orthopedagoge voor kinderen met ontwikkelingsproblemen en vaak meervoudige beperkingen.

 

Altijd vond ik het vanzelfsprekend om te zoeken naar de mógelijkheden van een kind en ging ik op zoek naar groeikansen.

 

Ik raakte geboeid door autisme en begon me daarin te specialiseren. Veel cursussen, studiedagen en intervisiebijeenkomsten volgden. Ik leerde hoe de wereld van kinderen met autisme verduidelijkt kan worden en werkte samen met groepsleerkrachten aan een autismevriendelijke schoolomgeving.

 

In 1999 startte ik met de Autismepraktijk.

Vanuit de praktijk ga ik samen met de ouders op zoek naar oplossingen die passen bij hen en de gezinssituatie. Ik werk vanuit een systemische visie: ik zie het kind / de jongere in verbinding met het gezin en zijn of haar omgeving. Het is nooit  ‘alleen maar’ autisme, de situatie daaromheen speelt altijd mee. Er is een wederzijds reageren op elkaar.

 

Deze visie en methodiek ontwikkelde ik verder in mijn opleiding aan de Interaktie Akademie In Antwerpen. Daar behaalde ik het certificaat Systeemtheoretische Counseling, wat me enorm helpt om ‘breed’ te kijken.

Neem contact met me op

Neem contact met me op

Marloes de Rijk

Mathenessehof 36

4834 EM Breda

 

Marloes op LinkedIn

KvK: 17250961

AGB-code praktijk: 98101957

SKJ: 110012755

Lid van de beroepsvereniging BPSW.

Aangesloten bij:

Stel gerust een vraag:

E-mail Marloes de Rijk

Tel. 06 - 510 676 42

Privacy Policy